Skip to main content

O NAMA

Eternit. Originalna kompanija u vođstvu inovacija.

 

 

Eternit Slovenija d. o. o. je vodeća kompanija u regionu Jugoistočne Evrope koja se bavi proizvodnjom i marketingom krovnih i fasadnih proizvoda od vlaknastih cementa, ističući se visokim kvalitetom, ekološkom i energetskom efikasnošću. Kompanija je osnovana 10. marta 1998. godine, kao kompanija ESAL d.o.o., potpisivanjem ugovora o zajedničkom ulaganju između kompanija Eternit (Schweiz) AG, Švajcarska i Salonit Anhovo d.d., Anhovo, Slovenija; od kojih su prva slova imena obe kompanije sastavila ime nove kompanije. U 2017. godini kompanija je preimenovana u Eternit Slovenija d.o.o .. U pogledu kvaliteta, proizvodi Eternit svrstani su u vrh proizvoda od vlaknastih cementa u Evropi.

Eternit Slovenija d.o.o. predstavlja zaštitni znak naprednog i izdržljivog materijala od vlaknastog cementa. Osnivanje kompanije rezultat je Zakona o zabrani proizvodnje i prometa azbestnih proizvoda i restrukturiranju azbestne industrije, usvojenog 1996, i, u skladu s tim, prestanka proizvodnje azbestno-cementnih ploča i cevi u Salonitu Anhovo. . Tržišni zahtevi modernog kupca, koji traže ekološki besprekorne proizvode, takođe su doprineli stvaranju kompanije.

Kompanija deluje na tržištu sa portfeljem od tri prodajna programa: krovnim oblogama, fasadnim pločama i baštom i enterijerom. Osnovna delatnost je proizvodnja vlaknastih cementnih valovitih krovnih ploča i ručno oblikovanje različitih elemenata krovnih zatvarača. Kompanija je takođe specijalizovana za domen marketinga fasadnih sistema. Od 2002. godine kompanija je ovlašćena za kompletnu komercijalnu i tehničku podršku distributerima Svisspearl sistema u regionu Jugoistočne Evrope.

Pored slovenačkog tržišta, koje ima najveći udeo u ukupnoj prodaji, Eternit Slovenija svoje tržište širi i u brojnim zemljama Evrope i Amerike.

Vrhunski kvalitet proizvoda kompanije Eternit Slovenija d.o.o. garantuje svetski poznata švajcarska tehnologija za proizvodnju vlakana od cementnih vlakana. Razvijena je na osnovu višegodišnjih neprekidnih istraživanja već sedamdesetih godina od strane švajcarske kompanije Eternit.

Dugogodišnja švajcarska tradicija, s jedne strane, i podložnost mlade kompanije da zadovolji potrebe savremenog kupca, s druge strane, zajedno obavljaju glavnu misiju kompanije Eternit Slovenija doo koja je u ponudi kupci sa odličnim proizvodima, kontinuiranim razvojem programa za vlaknasti cement i internacionalizacijom.

 

Swisspearl Group

Lider u visokokvalitetnom vlaknastom cementu - Swisspearl Group AG

Swisspearl Group AG i njihove podružnice Eternit (Švajcarska) AG, Eternit-Verke Ludvig Hatschek GmbH, Eternit Slovenija d.o.o., FibreCem Deutschland GmbH i Promat AG ubrajaju se u vodeće proizvođače vlaknastih cementa u Evropi.

Sa inovativnim proizvodima i uslugama, grupa Svisspearl odgovorna je za održiva i estetska staništa širom sveta. Inovacije, tehnologija i visok kvalitet glavni su ciljevi kompanija koje posluju u grupi i više su nego idealan partner za krovove, fasade, bašte, enterijere i ostalu dodatnu opremu koja nam je potrebna za ugodan i estetski boravak.

Održivo, ekološko i napredno razmišljanje i performanse, kao i korporativna kultura zasnovana na uzajamnom poštovanju i najvišoj zahvalnosti za kupce, osnova su za uspešnu budućnost Swisspearl Group AG.

više na: www.swisspearl-group.com

 

Smernice:

Pravac Eternit Slovenija d.o.o. je da učvrsti imidž pouzdanog dobavljača građevinskih materijala, koji pored visokokvalitetnih proizvoda nudi i visokokvalitetnu tehničku pomoć u svim fazama realizacije projekta dok se ne ugrade proizvodi od vlaknastih cementa.

Vizija kompanije je zadržati poziciju vodećeg dobavljača visokokvalitetnih krovnih i fasadnih proizvoda od cementnih vlakana u Sloveniji, kao i na tržištima Jugoistočne Evrope.

Vrednosti:

We are dealing with the needs of people and we believe in our employees. Their passion is the capital of our brands. We act responsibly, genuinely and sustainabley - so that our customers and partners trust in each our shakehand.

Bavimo se potrebama ljudi i verujemo u svoje zaposlene. Njihova strast je glavni grad naših brendova. Ponašamo se odgovorno, iskreno i održivo - tako da naši kupci i partneri veruju svakom našem rukovanju.

Strateške smernice i ciljevi:

- kompanija želi da zadrži poziciju vodećeg dobavljača visokokvalitetnih krovnih i fasadnih proizvoda od cementnih vlakana u Sloveniji, kao i na tržištima Jugoistočne Evrope;

- da se postigne značajna pozicija na slovenačkom tržištu krova;

- za postizanje stalnog ekonomskog rasta prihoda, profita, dodane vrednosti i profitabilnosti.